Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Мостищанська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 22201992) був реорганізований і увійшов до складу Бишівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Живи і процвітай, Мостище-рідний край

Доброю традицією стало святкування День села Мостище, адже саме цього дня мали змогу зустрітися друзі, рідні, близькі, сусіди та однокласники, які тут виросли та ті, що з*їзджаються до своєї отчої сторони. Також в цей день село радо зустрічало гостей з навколишніх сіл; Перевіз, Лишня, Дзвінкове, Новосілки, Бишів, Кагарлик та м.Київ.

Свято розпочалося в клубі з виступу сільського голови Володимира Івановича Цисаренка, який привітав всіх зі святом, побажав миру, злагоди, добра всім родинам та нагородив подяками з подарунками жителів села у номінаціях:

  • найстарша жителька села- Біленко Марія Іванівна, якій виповнилося 98років;
  • наймолодший житель села- Мішенков Єгор;
  • найстарший ювіляр села - Іванченко Анатолій Кузьмович, якому виповнилося 85 років;
  • подружня пара, яка відзначила "золоте весілля"- 50років - Черниш Петро Іванович  та Лідія Харитонівна;
  • наймолодша подружня пара, яка стала на весільний рушник 14 вересня – Колєснікови -  Руслан та Катерина.

Також Володимир Іванович нагородив подяками з подарунками і наших воїнів АТО, які захищали нашу країну на сході нашої держави.

В цей день на свято до нас приїхали почесні гості:

  • начальник сектору культури, молоді, національностей та релігій Макарівської райдержадміністрації -Ліна Леонідівна  Факторович, яка тепло привітала всіх присутніх з Днем села та нагородила Вокальний колектив "Перлина краю"(художній керівник Майя Коваленко) грамотою.
  • головний спеціаліст сектору культури, молоді, національностей та релігій Макарівської райдержадміністрації - Зіна Михайлівна Божок.
  • депутат Макарівської районної ради, вчитель історії Новосілківської середньої школи - Білоцький Микола Миколайович, він розповів історичні факти села та історію дитячого будинку,вихованцем якого був почесний гість з м. Обухів- Геля Віктор Міхєєвич (директо Обухівського УВП УТОС) , (нинішня школа-інтернат). Також Микола Миколайович представив виставку до 95- річчя письменника земляка Віталія Кулаковського.
  • настоятель Хрестовоздвиженського храму нашого села архимандрит Філарет( Єгоров),  вітав всіх з храмовим святом та Днем села, батюшка подарував освячені ікони сільському голові та Віктору Гелі.

Концертну програму відкрив Вокальний колектив "Перлина краю" з вітальною піснею "Хліб, сіль, коровай..." також дівчата в цей день веселили людей жартівливими піснями з танцями. Радували глядачів своїми виступами і запрошені колективи - це Народний хор "Ясен цвіт" с. Ясногородка(художній керівник Олександр Сніжко), Вокальний колектив "Калиновий гай" с. Осикове (художній керівник Стефанія Колесник). Дуже сподобався глядачам виступ маленької артистки Софії Служенко, яка станцювала два запальні танці "Чача" та "Джайв", її братик Діма Гаранжа віртуозно зіграв на баяні два твори. Учасники народного хору "Світанок" співали українські народні та авторські пісні, а Юрій Данчук розвеселяв зал смішними гуморесками.  В залі була оформлена виставка картин, рушників вишиті нитками та бісером майстринями села, Шеремета  Наталією Іванівною, Сербіненко Людмилою Петрівною та Саєнко Ольгою Іванівною.

По закінченні концерту всі бажаючі мали змогу скуштувати смачний плов, салат, компот до всього цього і зігріваюче. Дітки розважались на батуті смакуючи солодощами та морозивом. Закінчувалось свято дискотекою. Дякуємо всім учасникам святкового заходу, які приймали участь в організації свята.

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *